Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Nisan 2012 Salı

BABATA (Her Yiyenin Beğendiği Kek)





Güzel Antalyama özgü bir kek tarifi. Babata...
İnanın bu keki yiyen herkes tarifini aldı. Umarım sizlerde beğenirsiniz.  



Malzemeler:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı süt
1 su bardağı tahin
1 su bardağı un
2 su bardağı mısır unu
1 tatlı kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Susam
Yapılışı:
Yumurtalarımızı derin bir çırpma kabının içinde şekerle çırpalım. Geriye kalan tüm kek malzemelerimizi bu karışıma ekleyelim ve karıştıralım. Yağladığımız kek kalıbımıza dökelim. Üzerine arzu ettiğimiz ölçüde susam serpelim ve 175ºC'de pişirelim.
NOT: Un, mısır ununu, kabartma tozunu ve tarçını bir kapta karıştıralım. Sonra bu karışımı kabımıza elekten geçirerek ilave edelim. Un ile yapılan tüm tariflerde un ile beraber elekten geçebilecek tüm kuru malzemeleri elekten geçirmenizi tavsiye ederim. Çünkü homojen bir dağılım sağlanıyor ve daha iyi kabarıyor.
                                       AFİYET OLSUN.

5 yorum :

  1. Tahin ve mısır unu harika oldu. Denedim. tavsiye ederim.Tarif için teşekkürler.....

    YanıtlaSil
  2. Tahınlı ve susamlı tatlı bir kek. Harika olmuştur. İnanın damağımda tadını hissettim. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. DENEDİM VE HARİKA OLDU. HERKESE TAVSİYE EDERİM.

    YanıtlaSil
  4. Bu tarif ramazan poğaçası adıyla verdiğiniz tarifmi?aynı isimdeki diğer iki tarifinizde yumurta sayıları farklı farklı sebebi nedir ve hangisi daha güzel oluyor?birde bu tarifi tuzlu yapmayı denedinizmi acaba?tahini çok sevdiğim için ilginç geldi o yüzden cevabınızı bekleyeceğim şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar. Ramazan poğaçası Antalyanın özellikle Ramazan aylarında çıkan meşhur bir poğaçasıdır. Antalya'da hanımlar da evlerinde 2 şekilde de yapıyor. Ben 2 tarifide paylaştım. Biz ailecek daha çok Ramazan poğaçası 2 yazmayanı yani sadece ramazan poğaçası yazanı seviyoruz. Piyasada satılanlarda irmik kullanılıyor ve ramazan poğaçası tarifimde bu nedenle piyasada satılanlara daha çok benziyor. Babatanın ramazan poğaçasından en büyük farkı ise mısır unu kullanılması. Ramazan poğaçasında mısır unu kullanılmıyor. Babatayı tuzlu yapmayı ise hiç denemedim ve hiç tuzlusunuda yemedim. Eğer siz tuzlu olarak hazırlarsanız nasıl olduğunu sonra burada paylaşırsanız sevinirim. Sevgiyle kalın...

      Sil