Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Nisan 2012 Salı

ALMAN PASTASI




ALMAN PASTASI
Malzemeler:

Keki İçin Malzemeler:
3 yumurta
1,5 su bardağı şeker
4,5 çay bardağı un
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay bardağı yoğurt
1,5 paket kabartma tozu
2 paket vanilin
Kreması İçin Malzemeler:
3 su bardağı süt
5 yemek kaşığı un
2 çay bardağı şeker
2 paket vanilin
Üzeri İçin:
Pudra şekeri
Yapılışı:
Derin bir çırpma kabının içinde yumurta ve şekeri çırpalım.




Yoğurt ve sıvı yağı ekleyelim ve tekrar çırpalım.



Geriye kalan un, kabartma tozu ve vanilyayı bu karışıma ekleyin ve tekrar çırpalım. Yağladığımız kek kalıbına dökelim ve ısıtılmış fırında 175 ºC'de pişirelim. Pastamız piştiğinde enine yarıdan ikiye keselim.
Krema yapacağımız tencere içine unu, şekeri koyalım ve iyice karıştıralım. Üzerine sütü ilave edelim (Tüm sütlü tatlılarda şekerle unu karıştırarak bu işlemi yaparsanız topaklanma riskini ortadan kaldırırsınız.) ve kısık ateşte muhallebi kıvamını alıncaya kadar karıştırarak pişirelim. Muhallebiyi çırpma kabına alalım ve 5 dakika mikserle çırpalım. Sonra soğumaya bırakalım.
Kremamız soğuduğunda servis kabımızın içine ikiye kestiğimiz pastamızın alt katını yerleştirelim. Üstüne soğuyan kremamızı sürelim. Diğer üst katımızı sürdüğümüz kremanın üstüne düzgünce yerleştirelim.




Pastamızın üstüne bir elek yardımıyla üstünde boş kalmayacak şekilde pudra şekeri serpelim. Sonra buzdolabına koyalım. Eğer mümkünse bir gün sonra servis yapalım ya da buzdolabında 4 – 5 saat dinlendirip servis yapalım.



NOT: Un, kabartma tozu ve vanilin bir kapta karıştırın. Sonra bu karışımı kabınıza elekten geçirerek ilave edin. Un ile yapılan tüm tariflerde un ile beraber elekten geçebilecek tüm kuru malzemeleri elekten geçirmenizi tavsiye ederim. Çünkü homojen bir dağılım sağlanıyor ve daha iyi kabarıyor. Kremamızda yağ yoktur yani yazmayı unutmadım. Yağsızda sonuç harika.
                                                                AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder