Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 Şubat 2012 Cumartesi

ŞEFTALİLİ PUDİNGLİ LOKUM




KAKAOLU LOKUM
Malzemeler:

1 litre şeftali suyu
4 yemek kaşığı dolusu kakao
7 yemek kaşığı şeker
5 yemek kaşığı un
2 portakal kabuğu rendesi
1 limon kabuğu rendesi
1 paket vanilin


Yapılışı:




Pudingi yapacağımız tencere içine unu, şekeri ve kakaoyu koyalım ve iyice karıştıralım. Üzerine şeftali suyumuzu ilave edelim ( Buradaki püf nokta şeker, un ve kakaonun karıştırılmasıdır, bu işlemi yaparsanız topaklanma riskini ortadan kaldırırsınız.) ve kısık ateşte karıştırarak pişirmeye başlayalım.Bu arada vanilin, portakal kabuğu ve limon kabuğu rendelelerini de ilave edip puding kıvamını alıncaya kadar karıştırarak pişirelim.




Dikdörtgen borcamımızı suyla durulayalım.
Üzerine muhallebimizi dökelim. Kıvamı sert olduğu için spatulamızı veya kaşığımızı arada musluk suyu ile ıslatarak muhallebimizi yayalım. Sonrada oda sıcaklığına geldiğinde buzdolabında 3 saat kadar soğumaya yani donmaya bırakalım.


Buzdolabında soğuyan pudingi bıçak yardımı ile yanlardan hava aldıralım.




Lokumumuzu arzu ettiğimiz büyüklükte ve şekilde keselim.


Bütün lokumlar hindistan cevizine bulanınca hindistan cevizli lokumlarımızın üzerini streç film ile örtelim ve bir gece buzdolabında dinlendirelim. Soğuk olarak servis yapalım.

LOKUM TADINDA BİR HAYAT DİLEYEREK
AFİYET OLSUN.
  

1 yorum :

  1. Gerçekten lokuma benziyor. En kısa sürede deneyeceğim. Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil