Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 Şubat 2012 Cumartesi

SEBZELİ KEK




KIŞ SEBZELERİYLE HAZIRLANMIŞ KEK

Malzemeler:
4 yumurta
1,5 su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı yoğurt
4 su bardağı un
2 paket kabartma tozu
4 adet büyük boy patates
4 adet büyük kuru soğan
4 adet havuç
1 demet maydanoz
1 su bardağı beyaz peynir veya lor
1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
1 tepeleme tatlı kaşığı pul biber
1 tepeleme tatlı kaşığı kimyon
2 tepeleme tatlı kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı karabiber


Yapılışı:

Patatesleri soyup tavla zarı iriliğinde doğrayalım. Soğanları küp küp yemeklik doğrayalım. Maydanozu irice kıyalım. Havuçları rendeleyelim.
Çırpma kabımızda yumurtaları, sıvıyağı ve yoğurdu çırpalım. Üzerine unumuzu ve kabartma tozlarımızı ekleyelim ve düşük ayardaki mikserle veya çırpma telimizle karıştıralım. Çırpma kabımıza tuz, pul biber, kimyon, kuru nane, karabiber, maydanoz, patates, soğan ve havuçlarımızı ilave edip, bir kaşıkla ya da bir spatulayla veya elimizle homojen olarak karıştıralım. Bu aşamada kekimiz baya katı durumda olduğu için çırpma teli veya mikser dönmüyor.


Büyük fırın tepsimizin içini sıvıyağla yağlayıp tabanına un serpelim veya yağlı kağıt serelim.


Kek hamurumuzu tepsimize boşaltıp üzerine çörek otu ve susam serpelim.


Önceden 180oC’de ısıtılmış fırında pişirelim. Keki ılık veya oda sıcaklığında servis edelim.





                                                                    AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder