Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 Şubat 2012 Pazar

PAZI YEMEĞİ




Malzemeler:

4 bağ pazı
1 adet kuru soğan
4 - 5 adet sarımsak
3 yemek kaşığı kışlık domates sos veya 3 domates
3 y
emek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı pirinç
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:


Pazıları yıkayıp kuşbaşı gibi doğrayalım.

Tencereye zeytinyağımızı, yemeklik doğradığımız soğanı ve küçük halkalar halinde doğradığımz sarımsağı ilave edelim, düşük ısıda kavuralım. Tencereye domates salçamızı ilave edelim ve kokusu çıkıncaya kadar kavurulım. Üzerine yemeklik doğradığımız domatesleri veya yazdan hazırladığımız domates soslarımızı ve tuzu ilave edelim. Üzerine pazıları ilave edelim, karıştıralım.

Pirincimizi yıkayıp süzelim ve tenceremizdeki pazılar kaynadığı zaman pirincimizi ilave edelim. Tekrar karıştırıp ocağımızı kısalım. Pazılarımız ve pirincimiz pişinceye kadar kısık ateşte pişirelim.




NOT: Yemekler kendi suyuyla piştiği zaman daha lezzetli olduğu için yemeğimize su ilave etmiyoruz. Pazıların kendi suyu ve domateslerin suyu pazıların ve pirincin pişmesine yeterli geliyor.

                                                                                        AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder