Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 Şubat 2012 Salı

KEREVİZLİ KARNABAHAR SALATASI

"Zandan sakının. Çünkü zan, sözlerin en yalan olanıdır.”
(Buhârî, "Vasâyâ", 8, "Nikâh", 45, "Ferâiz", 2, "Edeb", 57, 58; Müslim, "Birr", 28) 
2 gün önce aldığımız kök kerevizimizle yoğurtlama yapmıştık ve kerevizimizin başındaki yaprak kısmını atmaya kıyamadığımız içinde ayırıp dolaba kaldırmıştık. Karnabaharı pişirirken canım annem bu yapraklarıda buharda pişmeye ekleyince ortaya bu salata çıktı. Bizim hoşumuza gitti. İşallah sizde beğenirsiniz. 
YAPRAK KEREVİZLİ KARNABAHAR SALATASI
Malzemeler:
Küçük bir baş veya yarım kg karnabahar  
2 - 3 dal yaprak kereviz
1 adet kuru soğan
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 limonun suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 - 4 diş sarımsak
Tuz 
Yapılışı:
Karnabaharlarımızı ve yaprak kerevizlerimizi vitaminlerinin kaybolmaması için buharda haşlayalım. Derin bir kaseye veya salata servis kasemizin içine sebzelerimizi alalım. 
Kuru soğanımızı da piyazlık doğrayalım.  
Üzerine haşlanmış nohutlarımızı serpelim. Bir kase veya bardakta limon suyumuzu, zeytinyağımızı ve rendelenmiş veya dövülmüş sarımsaklarımızı karıştıralım. Tuzumuzu serpelim. Bütün malzemeyi güzelce karıştıralım.  
                                                                   AFİYET OLSUN. 

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder