Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 Şubat 2012 Cumartesi

KABAK TATLISI



BALKABAĞI TATLISI
Kimi ocakta kimi fırında benim annem ise önce ocakta sonra fırında pişirir bu tatlıyı. Canım annem ben kursumdayken pişirmiş kabak tatlısını. Ben evde olamayınca pişme aşamasını görüntüleyemedim sizlere. Artık nasip bir daha ki sefere.


Malzemeler:

1 kg balkabağı
2 - 2,5 su bardağı şeker
İri dövülmüş ceviz içi

Yapılışı:

Kabağın kabuklarını soyalım ve dilimleyelim. Dilimlerinide iri parçalar halinde doğrayıp tabanı geniş bir tencereye dizelim. Üzerine şekeri her yerine gelecek şekilde serpelim.  Kabak kendi suyunu salacağı için hiç su koymadan kısık ateşte tenceremizin kapağı kapalı olarak pişirelim. Kabaklarımız  yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz. Bu pişirme süresi kabağınızın cinsine göre değişir.

Pişen kabaklarımızı fırına uygun bir tepsi veya borcama sıcak sıcak diziyoruz. Sonra fırında 180 oC'de şurubu koyulaşana kadar pişiyoruz. Pişirirkende 1 - 2 kere kaşıkla kabakların suyundan alıp üzerine gezdirelimki kabaklarımız kurumadan kıvamını alsın.

Artık gerisi sizin damak tadınıza kalmış. İster sıcak, ister soğuk, ister cevizli, ister hindistancevizli veya tam Antalya usulü tahınlı kabak tatlısı olarak yiyebilirsiniz.


HER GÜNÜNÜZ KABAK TATLISI TADINDA GEÇSİN.
                                                             
                                                                          AFİYET OLSUN.



Bu arada bizim kabağımız Antalya Akseki kabağıydı. Bu kabağı Aksekili komşumuz sayesinde keşfettik. Eğer Antalya'lı olupta bu lezzetli kabağı bilmeyeniniz varsa şiddetle tavsiye ederim. Bir kez bu kabağı yerseniz hep Akseki kabağı arar olursunuz. 

Ayrıca damak tadınıza göre tatlımızdaki şeker miktarını arttırıp azaltabilirsiniz.
                                                                                       
                                     Tekrar AFİYET OLSUN.

2 yorum :

  1. Kabak tatlısı hemde bol cevizli. Erimeden harika pişirmişsiniz. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil