Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

30 Ağustos 2012 Perşembe

SUSAMLI VE ÇÖREK OTLU EKMEK






Bunlarda ramazan ayında soframızı süsleyen ekmeklerimiz.

SUSAMLI VE ÇÖREK OTLU EKMEK
Malzemeler:
3 su bardağı un
3 su bardağı tam buğday unu
Önceden ayırdığımız mayalık hamur veya 1 paket instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
4 - 5 bardak ılık su

"Mayalık nasıl ayrılır?" bakmak isterseniz:
http://pinarsedefunal.blogspot.com/2012/08/evde-firinda-ekmek-yapimi.html

Yapılışı:
Eski hamur parçamızı buzdolabından dışarı çıkaralım ve oda ısısına gelene kadar bekleyelim.
Unları ve tuzu bir kapta karıştıralım. Üzerine eski hamurumuzu yani mayalığımızı ve elimizin dayanabileceği sıcaklıktaki suyu karışıma ilave edip en az 10 dakika kadar yoğuralım. Hamurumuz yumuşak ve hafif ele yapışan bir hamur olmalıdır.

Hamurumuzu ağzı kapalı olarak mayalanmaya bırakalım. Yaklaşık 4 - 5 saat sonra hamurumuz iki katına çıkacaktır. İki katına çıkınca hamuru mutfak tezgahı üzerine alıp gerektikçe unlayarak tekrar yoğuralım.  Hamurumuzu hafif unladığımız mutfak tezgahımız üzerinde elimiz ile veya merdane ile açalım.



Ekmeğimizi pişireceğimiz tavaların içerisine yerleşecek şekilde yaklaşık 1 parmak kalınlığında hamurumuzu açalım. Üzerine arzu ettiğimiz kadar susam ve çörek otu serpelim, hafifçe elimizle bastıralım. Bu seferde tavaların üzerinde hamurumuzun 2 katına çıkması için mayalanmaya bırakalım.



Mayalanan ekmek hamurlarımızı orta harlı ateşte pişirelim. Pişen ekmeğimizin tersini  çevirelim ve her iki tarafını eşit şekilde pişirelim. Pişen ekmekleri üst üste yığalım ve soğumaya bırakalım.

                                                                           AFİYET OLSUN.

11 yorum :

  1. Maşallah!!..bunlardan birisini bana yaptın biliyorum :)
    Günaydın Pınarcım..

    YanıtlaSil
  2. çok gü
    zel tarif..ellerinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. sıcak çayımıda yanıma almışken bu ekmeği görmek hiç iyi olmadı canım.uzanıp alasım geldi.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  4. çok güzel görünüyorlar...
    Umarım yeni işine alışmışsındır, umurım.
    Allah yardımcın olsun...

    YanıtlaSil
  5. Mis gibi kokular geldi. Ellerinize sağlık. Susam çörekotu doğal un ve maya harika.

    YanıtlaSil
  6. eline sağlık sevgili pinar .sabah kalvaltımızda bende yapmıştım .arasına bol tereyağı ve bal koyduk:)

    YanıtlaSil
  7. Pınar Hanım nerelerdesiniz? Özlettiniz kendinizi. Lütfen yeni tariflerinizi merakla bekliyorum. Sitenizdeki tariflerden çok memnun kaldım. Yeni tarifler istiyorum. Sevgiler.

    YanıtlaSil
  8. Tek kelimeyle harika:)
    Nasıl da çok severim mayalı pofidik ekmekleri.
    Tereyağla yemeye doyamaz insan:)
    Ellerinize sağlık.
    Afiyet şifa olsun inşAllah..
    Muhabbetle..

    YanıtlaSil

  9. www.nasibimce.com ve www.porselendemlik.com


    Tarafından hazırlanmış olan





    76.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ'NE

    20 EYLÜL 2012-20 EKİM 2012

    TARİHLERİ ARASINDA


    http://fusununmutfagi.blogspot.com



    YANİ BEN EV SAHİBELİĞİ YAPACAĞIM.

    SİZ SEVGİLİ ARKADAŞLARIMI VE KATILMAK İSTEYEN HERKESİ ETKİNLİĞİMİZE DAVET EDİYORUM!!!

    İSTEDİĞİNİZ KADAR TARİFLE KATILABİLİRSİNİZ...

    ETKİNLİĞİMİZE YEMEK GÖNDERİLMEMESİNİ RİCA EDİYORUM.
    LÜTFEN ÇAYIN YANINDA VERİLECEK TARİFLER OLMASINA DİKKAT EDELİM.
    SEVGİLER...

    YanıtlaSil
  10. ımmmm nefıs,el emeği mis kokulu ellerıne sağlık

    YanıtlaSil
  11. nerelerdesin pinar
    bir selamina hasret kaldim ablam
    Allaha emanet ol

    YanıtlaSil