Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 Nisan 2012 Çarşamba

FIRINDA KAYA LEVREĞİ (EŞKİNA)

"Zina eden erkek, zina eden veya müşrik kadından başkasıyla evlenemez; zina eden kadın da zina eden veya müşrik erkekten başkasıyla evlenemez. Böyleleriyle evlenmek müminlere haram kılınmıştır."
(24 Nur, 3)
"Kötü kadınlar ve kötü sözler, kötü erkeklere; kötü erkekler, kötü kadınlara ve kötü sözlere; temiz kadınlar ve temiz kelimeler ise temiz erkeklere; temiz erkekler de temiz kadınlara ve temiz sözlere yakışır. Bu temiz insanlar, o iftiracıların dedikodularından beridirler, onlara mağfiret, değerli ve büyük bir nasip vardır."
(24 Nur, 26)
BİRAZDA TEBESSÜM...
SADIK EŞ
Adam, büyük bir baş ağrısı ile sabah uyanmış. Zorlukla gözlerini açıp, yerinden doğrularak, şöyle bir etrafına bakınmış. Komodinin üstünde bir bardak su ve iki aspirin duruyor. Yatağı ayak ucundaki sandalyede elbiseleri temiz ve ütülenmiş. Aspirinleri içerken, komodindeki not dikkatini çekmiş:
"Sevgilim, günaydın. Kahvaltın mutfakta. Ben alışverişe çıkıyorum, erken dönerim. Seni seviyorum."
Kalkıp, giyinmiş ve kahvaltı için mutfağa gitmiş. Bakmış oğlu oturmuş, kahvaltı ediyor. Masada da kendi servisi ve gazeteleri duruyor. Oturmuş, kahvaltısına başlamış ve oğluna sormuş;
"Evlat, dün gece ne oldu, biliyor musun?"
"Evet, dün gece saat 3'ü geçiyordu, sarhoş olarak eve geldiğinde. Önce koridordaki sandalyeyi devirdin, ardından kustun, daha sonra da odanın kapısına kafanı çarptın, bir gözün morardı."
Adam, şaşırmış vaziyette: " Anlamadım. O zaman niye herşey temiz, kahvaltı hazır ve gazetem alınmış?"
"Onu mu soruyorsun? Annem seni sürükleyerek yatak odasına götürüp pantolonunu çıkarmaya çalıştığında, " Bayan, beni yalnız bırakın, ben evli bir adamım." dedin."


FIRINDA KAYA LEVREĞİ

Malzemeler:
2 adet kaya levreği
2 adet kuru soğan
4 adet patates
2 adet yeşil biber
2 adet etli kırmızı biber (kapya)
1 - 2 adet domates
4 adet defne yaprağı
Tuz
Yapılışı:


Fırın tepsisine yağlı kâğıt serelim. Temizlediğimiz balıklarımızın her iki tarafınında daha iyi pişmesi için bıçakla çizelim ve tuzlayalım. Tuzladığımız balıklarımızı yağlı kâğıdın üzerine yerleştirelim. 
Bir kuru soğanımızı 4 veya 6 ya bölüp balıklarımızın içine yerleştirelim. Patatesleri soyalım, dörde bölelim, tuzlayalım ve balığımızın yağından lezzetlenmesi için balığımızın etrafına mümkün olduğunca balığa temas edecek şekilde dizelim. Geriye kalan soğanı soyalım ve ikiye bölelim. Her parçayı da ikiye böler gibi çizelim. Domatesleri de kabuklarını soymadan ikiye keselim ve tuzlayalım. Biberleride halka halka keselim ve bütün malzemeyi tepsiye yerleştirelim.
Defne yapraklarını dört tarafa yerleştirelim.  Defne yapraklarını dört
Tepsimizin üzerine folyo ile kaplayalım. Açıkta kalan kısmı da folyo ile kaplayalım ve folyoları tepsinin kenarına elimizle sabitleyelim. 
 
Balığımızın daha iyi pişmesi için folyo kâğıdını rastgele çatal ile delelim. Tepsimizi fırında 200oC’de bir saat pişirelim.
                                                                  AFİYET OLSUN.
                                      

2 yorum :

  1. Bayılırım eşkinaya. Helede böyle güzel ve iştah açıcı pişmişse. Ellerinize sağlık. Saygılarımla.

    YanıtlaSil